Home » Blog » Pedagogisch didaktisch bekwaam :-)

Pedagogisch didaktisch bekwaam :-)

Gepubliceerd op 5 januari 2018 om 10:58

Ik heb de training 'Pedagogische Didaktische Bekwaamheid voor docenten in het HBO onderwijs'succesvol afgerond!

Naast mijn werk als therapeut geef ik ook les. Ik ben inmiddels zes jaar docent bij de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam (de school van Joyce Vlaarkamp). Door de oprukkende invloed van de zorgverzekeraars in ons vak is er het namelijk vereist, dat de opleidingen en de docenten (vaak mensen uit het vak, vanuit hun ervaring lesgevend) zich steeds verder professionaliseren. Eigenlijk wel een goede ontwikkeling!

Een jaar lang ben ik met collega Martijn Steinz een keer per maand afgereisd naar Arnhem. Niet voor de leuke stad, maar voor een intensieve training 'Pedagogische Didaktische Bekwaamheid voor docenten in het HBO onderwijs'. De training werd gegeven door Marant Interstudie in samenwerking met de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem.

Nu ben ik gewapend met moderne inzichten over leerstijlen, inspirerende werkvormen en werk gestructureerder met het lesprogramma. En nog veel meer! Een betere docent, met dank aan Joyce Vlaarkamp voor het geinvesteerde vertrouwen, collega Martijn Steinz voor de gedeelde smart en vreugde, en docenten Jan Groensmit en Myrthe van den Brink van Marant Interstudies voor hun fijne lessen!