Home » japanse acupunctuur

toyohari - japanse acupunctuur

Toyohari, een japanse stijl van acupunctuur verschilt nogal van chinese (tcm) acupunctuur. Bij de Chinese stijl wordt de naald in de huid geplaatst op de meridiaan punten, waar er een -soms pijnlijke- zenuwsensatie word gezocht. Bij Japanse acupunctuur (toyohari) wordt er overwegend gebruikt gemaakt van naalden die niet in de huid geplaatst worden of heel oppervlakkig ingebracht worden, en is daardoor vrijwel pijnvrij. Het is een zachtere behandeltechniek dan de Chinese acupunctuur met hetzelfde resultaat. Deze behandelmethode is erg toegankelijk voor sensitieve mensen, mensen die bang zijn voor naalden en kinderen.

Bij Toyohari acupunctuur wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van moxa en cupping om de behandeling te ondersteunen:

Moxa is een product gemaakt van het kruid Bijvoet (artemisia vulgaris) dat op de huid wordt geplaatst en wordt aangestoken. De warmte die hierdoor ontstaat trekt tot diep in het weefsel en zorgt voor ontspanning van de spieren. Deze techniek is ook geheel pijnloos, omdat de moxa van de huid wordt gehaald voordat de hitte te veel wordt.

Cupping is een techniek die de huid iets optilt van het onderliggende weefsel. Spieren worden hierdoor beter doorbloed met diepe ontspanning als resultaat. Blessures kunnen door het juist gebruik van cupping ook sneller herstellen.