Home » zen shiatsu

Zen Shiatsu

Zen Shiatsu is een Japanse massagetechniek en betekent, letterlijk vertaald vinger- of duimdruk. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op gekozen delen van het lichaam. De druk wordt met de duim gegeven, of met de handpalm, elleboog, knie of voet.  Ook wordt er gebruik gemaakt van strekkingen van lichaamsdelen en mobilisaties van gewrichten.

Voor elke behandeling word op basis van de hulpvraag, en met behulp van oosterse diagnostiek (vraaggesprek, polsdiagnose, buikdiagnose, observatie), bepaald welke delen van het lichaam (meridianen, punten, zones en gewrichten) op dat moment het meest relevant zijn om te behandelen.

Door het uitoefenen van druk kunnen o.a. spierspanning, stress- en vermoeidheidsklachten, RSI, hoofdpijnen, menstruatieklachten, gewrichtsklachten, en tal van andere klachten effectief behandeld worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en zo kunnen lichaam en geest weer in evenwicht komen.De Zen Shiatsu behandeling wordt meestal op een speciale vloermat (Futon) uitgevoerd, maar kan ook op een massagetafel worden gegeven.